logo

Lyskors

1988 - de første i Los Angeles

1991- på Filippinene

1996 - Bakersfield, California

1996 - Slovenia

De største lyskorsene - i baptistkirken i Copper Ridge, Tennessie

Lyskors som ligner davidsstjernen

Lyskors i Tyskland

Millennium mirakel-første juledag 1999

YouTube video: Heal yourself with these crosses of light

 

For 10 år siden hadde ingen hørt om dem, nå vekker lyskorsene forbløffelse blant folk på alle kontinenter. Uker før det første lyskorset kom til syne kunngjorde Benjamin Creme at Maitreya ved hjelp av et lysfenomen ville gjøre hele verden forundret.

Det første kom til syne i Altadena i nærheten av Los Angeles i 1988. Hundrevis av mennesker kom for å se det skinnende korset som strålte i baderomsvinduet til pastor P. G. Pierce. Ifølge avisen Pasadena Star News virker det som om korset skinner gjennom vinduet fra utsiden, men når folk går ut i bakgården for å se etter kilden, finner de ingenting. Bare når man står inne og ser ut gjennom vinduet, er korset synlig. Det ligner på et hologram der det tredimensjonale bildet kun er synlig fra bestemte vinkler. Pierce, en evangelisk prest, tror dette korset er et tegn på Jesus Kristus' tilbakekomst.

Den 27. mai 1988 rapporterte avisen Pasadena Star News: "I et vindu i et baderom i El Monte ser beboerne et kors som skinner." Et øyenvitne, Mona LaVine, beskriver: "Et kors av gyllen farge, simpelthen vakkert." Eieren av leiligheten, Margaret Romeo, byttet ut vinduet med ett fra naboen, men korset fortsatte likevel å skinne.

I 1991 nådde lyskorsene Filippinene.
Journalister fra avisen Newsday Philliphines fikk tak i en glassplate med et lyskors. Nyhetsredaktør Julian V. Cruz beskrev dette slik: " Det var midt på ettermiddagen, og med en mengde neonlys og med sollys som strømmet inn gjennom to vinduer kunne det ikke være muligheter for noe juks. Glassplaten så nøyaktig ut som en hvilken som helst glassplate av matt, ugjennomsiktig glass.

Den ble så satt opp, en tent lommelykt ble rettet mot den og det kom til syne et likearmet lyskors med en diamantformet aura. Noen plasserte en annen tent lommelykt ved siden av den første og et nytt kors kom til syne. Lommelyktene ble slått av, og lyskorsene forsvant. De ble igjen slått på og lyskorsene kom atter til syne. Lommelyktene ble igjen slått av og lyskorsene forsvant, de ble så slått på nok en gang og lyskorsene var der igjen. I nyhetsredaksjonen hvor det vanlig vis var et høyt støtnivå, ble det nå helt stille. Fenomenet innbød til ærefrykt, eller i det minste var det fengslende."  

På Filippinene, første påskedag i 1991, ble det tatt et bilde av en glassplate med et lyskors. Etter at det ble fremkalt, var det på fotografiet fremkommet en hånd på glassplaten.

 

 

 Bakersfield, California

7. mars 1996 skrev avisen Bakersfield Californian: "Hundrevis av mennesker har besøkt hjemmet til Carlos og Inez Alvarez i Bakersfield, California, etter at paret oppdaget et stort lyskors i baderomsvinduet. "Mange mennesker tror det er en beskjed som Gud prøver å sende oss fordi vi er i endetiden" sa fru Alvarez". Ifølge artikkelen fortalte familien at en prest hadde sagt til dem at dette var et tegn på Kristus' tilbakekomst.

 
12 m høye lyskors i Knoxville, Tennessee

"Nå for tiden kan jeg ikke få håret på nakken min til å gjøre annet enn å stå rett opp. Korsene i vinduene på baptistkirken i Copper Ridge er et faktum. Det spiller ingen rolle om du tror det eller ikke." Dette er hva journalisten Bob Hurley skrev i The Greenville Sun. Han rapporterte om et ekstraordinært tilfelle av lyskors som hadde kommet til syne i den vesle kirken til Pastor Joe Bullard i Knoxville, Tennessie.

Det begynte en kveld tidlig i november 1995, da han (Bullard) og hans kone Mildred la merke til et strålende hvitt lys som omgav hele kirkebygningen.

Noen dager senere, den 8. november, mens Joe Bullard talte til menigheten, kom et hvitt lys til syne på den ene siden av kirken. Da dette ble undersøkt nærmere, fant de at det var formet som et stort kors. Reaksjonen til ekteparet Bullard og de andre i menigheten var klar: "Vi kunne ikke tro det."

Korset ble værende, og andre kom i tillegg, flere store kors med en høyde på ca. 40 fot (12 m).

Øyenvitnet Buddy Piper forteller: "Både barn og voksne strålte av glede over det fenomenet de opplevde."

Joe Bullard insisterte på at mennesker som så korsene ble helbredet. Overstrømmende lykkelig fortalte Joan Anderson i avisen Kokomo Perspective, i oktober 1996: Hun hadde en hjernesvulst som ikke kunne opereres og dro mer eller mindre tilfeldig til Knoxville. Hun visste ingenting om de påståtte helbredelsene, men la dagen etter merke til at hodepinen hennes var forsvunnet. Kort tid etter oppdaget legene at svulsten var borte. Av andre mirakuløse helbredelser kan nevnes to døve barn som etter å ha sett lyskorsene fikk tilbake normal hørsel. Til nå har 35 000 mennesker fra hele verden besøkt Copper Ridge.

(Mai 1999 - ny informasjon - Kirken har nå fått nytt navn og ny prest. Desverre er lyskorsene ikke lenger tilgjengelig for offentligheten).

 

Slovenia

I løpet av sommeren 1996, kom syv lyskors til syne i Slovenia, i Novo Mesto, Koper, Ljubljana og Lenart.

Lyskorset som kom til syne i Tatjana Lintners leilighet i Novo Mesto, Slovenia.

 

 

 


Davidsstjernen

I desember 1995 dro pastorene Don og Opal Dalton, som bestyrer en pinsemenighetskirke som ligger noen km unna, til baptistkirken i Copper Ridge for å se på lyskorsene. De hadde lagt merke til at vinduene i deres kirke var de samme som i Copper Ridge. De dro så tilbake til sin egen kirke med lommelykt og kamera, men var ikke i stand til å se noe lyskors. Uanfektet av dette dro de kveld etter kveld for å sjekke, og en kveld fikk de øye på et lyskors som ligner davidsstjernen i ett av vinduene. Dette lyskorset har siden blitt værende. (Kilde: Share International oktober 1996)


Lyskors i Tyskland

"De virker beroligende - som en beskyttelse"

Kor tid etter at en tyrkisk familie som bor i Tyskland fikk et trekors i gave, kom et lyskors til syne i leiligheten deres.

Isatabas familien eier en tyrkisk restaurant i Aschaffenburg og har bodd i Tyskland i 15 år. Fru Isatabas forteller til Share Internationals medarbeider: "Jeg oppdaget korset like før jul i 1997. En dag da jeg hadde vært og handlet og stod og ventet på grønt lys, så jeg automatisk opp mot leiligheten og oppdaget da lyskorset i vinduet. Lysene var tent både i restauranten og i leiligheten over. Hun er ikke i tvil om at det er et mirakel. Lyskorset har også gitt dem problemer, kirken er skeptisk og overhodet ikke interessert, og mange av naboene ler av oss og tror ikke på det. Men faktum er at vi har et lyskors. Hva kan vi gjøre dersom det en dag dukker opp et lyskors? Men når du sier at det er et Guds mirakel, sier alle. "Du er gal! " Vi har fått vindusglasset sjekket av et glassfirma, og de sier at lyskorset umulig kan ha blitt forårsaket av glasset.

SI journalist: Dersom du hadde noe valg, ville du ha beholdt det? Fru Isatabas: Ja, definitivt. Det er beroligende og føles som en beskyttelse. Det gir håp.

 

Millennium mirakel - 25/12 - 1999  

BBC CEEFAX rapporterer: "Tusenvis av mennesker har strømmet til en liten by i USA for å se to uforklarlige krusifiks-formede lys som ble oppdaget første juledag på vinduene til Greater Macedonia Baptist Church i Port Sulphur, USA."

ABC NEWS rapporterer: "Utenfor står det en lang kø av mennesker som venter på å få se korset som skinner gjennom et vindu inne. Hele dagen har folk valfartet til Port Sulphur. En av de besøkende, Lucreatia Hunter, kom hjem og fant et helt likt kors på sitt baderomsvindu."

Strålende lyskors som plutselig oppstår i vanlige vindusruter og som sees når det finnes en lyskilde bak glasset, har blitt sett av titusener av mennesker fra California til Filippinene. De bringer spontane helbredelser og nytt håp for fremtiden. (Kilder: Greenville Sun, Virginian Pilot, Pasadena Star-News, Manila Bulletin og flere.)