logo

Jomfru Maria mirakler

Gråtende_Jomfru_Maria_statue_i_Civitavecchia, Italia

Gråtende Madonna i Mura, Spania

Statue_av_Jomfru_Maria_i_Limburg

Visjoner og manifestasjoner av Jomfru Maria

Bilde av Jomfru Maria på finansbygning i Florida


Statue på Sicilia som gråter blod

Tusenvis av italienere valfarter til byen Messina på Sicilia etter at en statue av den høyt respekterte Padre Pio begynte å gråte tårer av blod. Om kvelden, onsdag den 6. mars 2002, ble det oppdaget at det rant en rød væske fra øynene på statuen. Strømmen av besøkende startet etter at meldingen om den gråtende statuen ble kjent gjennom kveldsnyhetene, og det første døgnet ble statuen besøkt av over 2000 mennesker. Italiensk politi har tatt prøver av væsken og sendt den til teknisk analyse. Padre Pio er en kjent religiøs skikkelse i Italia og skal i juni kåres til helgen av pave Johannes Paul II. Pateren skal også ha opplevd «stigmata» idet han fikk sårmerker på hender og føtter. Padre Pio døde i 1968, 81 år gammel. Kilder: Nettavisen, Reuters  


Gråtende Jomfru Maria statue i Civitavecchia, Italia

Rapporter om den 40 cm høye statuen av Jomfru Maria som gråter blod, utløste en vodsom interesse for mirakler  i Italia.

Statuen er blitt undersøkt av en kommisjon, som etter 14 møter og 50 øyenvitnerapporter konkluderer med at fenomenet er 'overnaturlig'.

 

 

 

 

Gråtende Madonna i Mura, Spania

16. mars 1998 oppdaget den lokale presten i landsbyen Mura, 50 km nord for Barcelona, at en hvit marmorstatue av madonnaen så ut som om den hadde grått tårer av blod. Den 70 cm høye statuen var brakt dit fra Medjugorje og sto plassert på en sokkel utenfor landsbykirken. Presten Lluis Costa sier i et intervju: "Mange har kommet for å se madonnaen, og fordi de har sett og følt det, tviler de ikke på at dette er sant og trenger derfor ikke flere bevis. De som nærmer seg dette med en kritisk innstilling ville ikke ha trodd det selv om de så all verdens mirakler. Men en ting er sikkert, enten folk tror på det eller ikke, så føler de ærefrykt. Disse miraklene er som en advarsel: et rop uten ord, som folk er fri til å lytte til eller ikke.


Statue av jomfru Maria i Limburg, Holland, som gråter tårer og blod

Den opprinnelige statuen som gråt tårer ble gitt til en prest for nærmere undersøkelse og i forbindelse med dette ble den skadet. Til tross for skadene er den gradvis blitt restaurert - "kurert seg selv", og blitt slik den opprinnelig var. Misfargingen er borte og jomfruens kappe er blitt rosafarget.

Dette fotoet viser en ny statue som presten gav til eieren. To dager etter at han hadde fått den, begynte også den å gråte, denne gang tårer av blod. Senere ble dette til vanlige tårer. Kappen som opprinnelig var hvit, er gradvis blitt blå.

 

 

 

 


Visjoner og manifestasjoner av jomfru Maria

I mange år så en gruppe på seks barn i Medjugorje, Bosnia, visjoner av jomfru Maria. Mange mirakler fant sted og tusenvis av mennesker har etter hvert besøkt denne landsbyen. Dette er skildret i den norske boken Maria-åpenbaringene i Medjugorje, av Inge Stoltenberg.

 

 

Bilde av jomfru Maria på finansbygning i Florida

 

Desember 1996: Over en to-etasjes glassvegg på en finansbygning i Clearwater, Florida, USA, dukket det plutselig opp et bilde som ligner på jomfru Maria. Dette ble også rapportert i norske media (NRK og TV 2).  Bildet er ca 15 meter bredt og 10 m høyt. Over en tre ukers periode i julen 1996, ble bildet sett av 450 000 mennesker. Patty Scharn, en resepsjonist, uttaler: "Det er ganske forbløffende, veldig åndelig og fredelig." Wayne Shelor, talsmann fra politiet sier:" De besøkende lager alter, har med gaver, blomster, lys og statuer. Det kommer opp til 500 mennesker om gangen, pleietrengende, handikappede i rullestol og blinde. Noen er blitt så overveldet at de har besvimt. Det er likevel ingen "karnevalssstemning", men en følelse av undring og ærefrykt."  Senere ble det regnbuefargede bildet utsatt for vandalisering da noen i juni 1997 kastet en ukjent væske på det som satte flekker. Etter to dager med kraftig tordenvær forsvant flekkene og bildet så igjen ut slik som det opprinnelig var. Bildet er der ennå og tiltrekker fremdeles mange besøkende.

Bilde av jomfru Maria materialsert på film.
En dame fra New Jersey som var på ferie i Arizona tok et bilde av en busk som hun mente var dekket av hvite blomster. Da bildet ble fremkalt, så man ikke de hvite blomstene, men isteden fremkom det et bilde av Jomfru Maria.

Helgenbilder på roseblader

Siden 1991 har Carmelo Cortez, en filippinsk mann, vært i stand til å få detaljerte bilder av Jesus, Maria og andre helgener til å komme til syne på roseblader. (Kilde: Signs of Our Times, USA)