logo

Andre mirakler

Maitreya redder journalist i Afghanistan

Statue på Sicilia gråter blod

Mirakelet i Fødselskirken i Betlehem

Buddha-statue gråter perler

Jesus sightings sweep America

Bilde av Maitreya Buddha i baderomsvindu

Reddende 'engler'

Den mystiske haiker

Sai Baba hindret flystyrt

Maitreya redder journalist i Afghanistan

Den britiske journalisten Robert Fisk var nær ved å bli slått i hjel da han ble angrepet av en gruppe rasende flyktninger etter at bilen hans fikk motorstopp i utkanten av grensebyen Chaman i Pakistan. Fisk beskriver den fryktelige hendelsen i avisen The Independent, 10. desember 2001, og hvordan han så ble reddet av en 'muslimsk helgen'. Fisk skriver: "Fra intet sted dukket det opp en mann med gråhvitt skjegg, lang kappe og turban. Han var som en figur fra det gamle testamentet, 'den barmhjertige samaritan', kanskje en mullah fra landsbyen som prøvde å redde livet mitt". Mannen overtalte to politifolk til å bringe Fisk i sikkerhet i en Røde Kors-ambulanse der han først ble skjult under noen ulltepper og siden kom seg unna. (Nettavisen, The Independent) Benjamin Cremes Mester bekrefter at den 'muslimske helgenen' var Maitreya. I løpet av årene har hundrevis av lignende beretninger om møter med Maitreya eller andre Mestre blitt publisert i magasinet Share International.

Statue på Sicilia gråter blod

Tusenvis av italienere valfarter til byen Messina på Sicilia, etter at en statue av den høyt respekterte pater Pio begynte å gråte tårer av blod. Om kvelden onsdag den 6.mars 2002, ble det oppdaget at det rant en rød væske fra øynene på statuen. Strømmen av besøkende startet etter at meldingen om den gråtende statuen ble kjent gjennom kveldsnyhetene, og det første døgnet ble statuen besøkt av over 2000 mennesker. Italiensk politi har tatt prøver av væsken, og sendt disse til teknisk analyse. Pater Pio er en kjent religiøs skikkelse i Italia, og skal i juni kåres til helgen av pave Johannes Paul II. Pateren skal også ha opplevd stigmata, idet han fikk sårmerker på hender og føtter på stedene hvor Jesus fikk sår da han ble korsfestet. Pater Pio døde i 1968, 81 år gammel. Kilder: Nettavisen, Reuters Se også under Mirakler og tegn - Statuer av Jomfru Maria som gråter blod

Mirakelet i Fødselskirken i Betlehem

Anton Salman, en advokat fra Betlehem, spilte en sentral rolle i forhandlingene mellom israelske styrker og palestinske militære og sikkerhetsstyrker samt sivile som under Israels beleiring hadde søkt ly i Fødselskirken i Betlehem. Ifølge Salman hadde israelske soldater stengt vannforsyningen og i dagevis var de uten vann, inntil de oppdaget at det var vann i en kran. Salman forteller:  "Hvor vannet kom fra, aner vi ikke. Alle vanntankene var tomme, likevel var det vann i kranen." Kilde: The Leaven, USA Benjamin Cremes Mester bekrefter at vannet ble manifestert av Maitreya og at det hadde nærende og energi-givende egenskaper.

Mirakel i Tibet

En statue i Lhasa, Tibet, gråter små perler, rapporterer en tysk journalist. Statuen av Shakyamuni Buddha står i Jokhang-templet. Lamaen som fortalte historien til journalisten forteller at statuen gråter ofte, og at lamaene alltid blir svært beveget når det skjer. Journalisten tok med seg fem perler til Munchen og planlegger å få en av dem analysert av en kjemiker. I beskrivelsen av perlene sier han: "De er vakre og ser ut som kjærlighets-perler". (Kilde: Share International, desember 99)

Jesus sightings sweep America! Forsiden på tabloidavisen Weekly World News fra 17.08.99, hadde følgende tekst:

"Are new Jesus sightings a sign of the Second Coming?"   I artikkelen stod følgende: "Siden 1. januar 1999 har mer enn 23500 mennesker rundt omkring i verden rapportert at de har sett sett den gjenoppståtte frelseren, og antallet av slike beretninger øker drastisk hver måned etter hvert som vi nærmer oss år 2000. Mange respekterte teologer fra nær sagt alle kristne trosretninger er nå overbevist om at mange av disse beretningene er ekte. "Det er ingen tvil i min sjel om at personen som blir sett virkelig er Jesus," erklærer Pater Franco Tomassi i Roma, som på vegne av Vatikanet har undersøkt flere hundre av disse tilfellene. Tidligere beskrev de fleste Jesus som blond og blåøyd, slik de kjente ham fra sin barndoms bibelhistorie, men nå viser skisser basert på disse opplevelsene en mørkhudet mann med mørkt hår og semittiske trekk som ligner folkene i de tidlige jødiske stammene, hvis etterkommere fremdeles lever i fjellene i Syria. Dette er i tråd med hvordan historikere mener han så ut. I tillegg sier forbløffede vitner at sårene fra korsfestelsen ikke er i håndflatene, men ved håndleddet. Også dette stemmer med nyere historiske funn om måten Kristus ble festet til korset på av romerne. Overalt hvor han fremstår, gjør han nesten alltid en anstrengelse for at de som han fremstår for skal ta til seg hans lære, eller han utfører mirakler som ikke etterlater noen tvil om hans kraft." Avisen gjengir en rekke øyenvitneskildringer og beskrivelser av mirakuløse hendelser. Kilde: Weekly World News, USA

Flere lignende historier er beskrevet i boken Witness to His return, av Scott Sparrow.

Bilde av Maitreya Buddha i baderomsvindu
4. juli 1987 kom et bilde av Bodhisattvaen, Maitreya Buddha, plutselig til syne i et baderomsvindu hos ekteparet Yajima i Nagano City, Japan. Skikkelsen er 48 cm høy, har en mønstret sølvfarget krone på hodet og  to bønnekranser rundt nakken. Den står på en lotus og holder en liten jente med rundt ansikt. Fra hodet og kroppen stråler et regnbuefarget lys. Omtrent samtidig kom et omriss av en skikkelse til syne på veggen under baderomsvinduet. Denne er ca. 40 cm høy og på hodet har den en spiss hatt som er avrundet i midten. Den sitter på en lotus og holder en vannkanne i hånden. Etter et år rev familien ned baderommet og bygget et tempel for å hedre Bodhisattva-bildet. Da arbeiderne grov opp grunnen under stedet hvor bildet ble oppdaget, fant de en kule ca. 35 cm i diameter. Ingen har kunne fastslå om den var laget av stein, tre eller jern. Denne kula har en kraftig energiutstråling. Når folk holder fingrene nært inntil de hvite veggene i tempelet, fremkommer et regnbuefarget lys mellom fingrene og veggen. Dette skjer med alle som forsøker. (Kilde: DPA Tyskland, mars 1997)

'Engler' griper inn for å tilby mennesker trøst eller hjelp i nødssituasjoner

Ifølge Benjamin Creme er slike 'engler' alltid en manifestasjon skapt av Maitreya selv eller av en av Visdommens Mestre. (For mer informasjon om dette, se artikkelen av Benjamin Cremes Mester fra Share International, januar/februar 1996: The Masters enter man's domain.) Her gjengis noen slike hendelser som har vært omtalt i media.

En vindfull vinterdag i 1978 ble 6 år gamle Hilary Russell fra Miami Beach, Florida, tatt av en tidevannsbølge. Foreldrene hennes var sikre på at hun kom til å drukne, da faren hennes, Richard, plutselig fikk øye på en mørkhåret mann på ca. 30 år som sto nær Hilary. Den fremmede "plukket henne rett og slett opp av vannet og holdt henne i armene", forteller Richard. Hilary husker at mannen var brun og at hårene på armene hans var mørke og glitret, selv om det var overskyet. Hilarys mor la spesielt merke til hvor 'uanstrengt' mannen gikk gjennom bølgene. Selv om det så ut som om han var på mye dypere vann, nådde bølgene ham kun til brystet. Tilbake på stranden gav mannen Hilary til moren, som takket ham. "Jeg husker at han smilte og sa: "Det er i orden" , sa Richard. Med datteren trygt i land omfavnet foreldrene hverandre. Da de snudde seg, var mannen forsvunnet. (Kilde: magasinet People, USA)

Da Gary Forner 30. august 1994 drog ut for å redde tre klatrere som ikke kom seg videre, skjedde det fatale at han falt nedover den 30 meter høye, glatte fjellveggen på en kystklippe ved Cape Dissappointment, Washington. Mens han falt, var han sikker på at han kom til å dø, men omtrent 10-12 meter ned ble han plutselig stoppet, samtidig som han følte noe som dyttet ham mot fjellveggen. "Det var utvilsomt hånden til Gud eller en engel", sa Forner. Like ved brystbeinet kunne jeg kjenne denne enorme kraften som dyttet meg tilbake. Plutselig følte jeg en ubeskrivelig varme over hjertet mitt, som når du er et barn og har slått deg og mor eller far løfter deg opp og gir deg en klem. Alt jeg kunne tenke var; "Kjære Jesus, takk". Via et nettverk av trerøtter klatret Forner opp fjellet igjen. Hans kone forteller at hun var hjemme den kvelden da hun hørte "en liten stemme i hodet som sa: Gary falt, men han er o.k." (Kilde: magasinet People)

En gravid kvinne i New Zealand, Pepi Cavanagh, som falt da balkongen hun sto på løsnet fra et toetasjes hus, tror at en engel beskyttet henne og tok av for fallet. "Jeg husker at det føltes som om jeg falt og fløy baklengs. Jeg kunne ha sverget på at jeg så en engel som sto der, en stor høy mann. Den var helt hvit. Den engelen tok av for fallet mitt. Jeg kjente at Guds nærvær var der. Hvis ikke, hadde noen av oss vært døde." Cavanagh, som på det tidspunktet var gravid i tredje måned, forstuet høyre fot og var kraftig forslått, men ikke alvorlig skadet. (Kilder: New Zealand Herald, Share International, februar 1998)

Ann Cannady fra Sør-Amerika fortalte at den "sorteste mann" ringte på døren og ble sluppet inn av hennes mann. Han sa navnet hennes og at Gud hadde sendt ham for å fortelle henne at kreften hennes var helbredet. Han hadde dype blå øyne og tennene var som klare lys når han snakket. Før han dro igjen, strakte han ut sin glødende høyre håndflate mot henne og hun følte et lys som beveget seg gjennom hele kroppen og renset den tvers igjennom. Umiddelbart etterpå ringte hun til legen og sa at hun hadde blitt helbredet. Legen bekreftet senere helbredelsen. (Kilde: ITV Carlton, 19. des. 1995, Share International, februar 1996)

En ekstraordinær historie ble fortalt av 85 år gamle Elisabeth Hortin fra Plymouth i England. En dag hadde hun handlet på supermarkedet fordi hjemmehjelpen ikke kunne komme. Mens hun var i ferd med å laste varene fra handlevognen over til sin trillebag, ble hun oppmerksom på 'en gammel dame' som sto ved siden av henne og ventet, trodde hun, på å få bruke den tomme handlevognen. Den gamle damen sa nei, hun hadde kommet for å hjelpe henne hjem. Fru Hortin kjente seg svært glad over tilbudet og lot til og med damen se til varene, mens hun selv gikk til aviskiosken, noe hun vanligvis aldri hadde tillatt en fremmed å gjøre fordi hun hadde andres, så vel som sin egen, pensjon i trillevognen sin. Da hun kom tilbake, hørte hun tydelig ordene: "Han vil la Sine engler passe på deg" og så for et øyeblikk eller to sin hjelper forvandle seg til en stor, skinnende engel. Den gamle damen hjalp henne forsiktig til parkeringsplassen, hvor en eldre 'Victoriansk utseende' herre ventet for å laste varene inn i en bil og kjøre alle tre til fru Hortins hjem, uten å spørre om hvor hun bodde. Han bar varene hun hadde kjøpt rett inn på kjøkkenet, men da hun snudde seg for å takke sine hjelpere, var de borte. Hun var sikker på at Gud hadde sent en engel for å hjelpe henne da hun virkelig trengte det. (Kilder: ITV Carlton, 19. des. 1995, Share International, februar 1996)

Den mystiske haiker

Over hele verden har det kommet beretninger om en mystisk haiker som ber om skyss fra (vanligvis) et kristent par, forkynner at Kristus snart vil vende tilbake, og forsvinner så plutselig fra baksetet mens bilen er i fart. Ifølge historien er haikeren alltid kledd i hvitt. I løpet av en måned i 1990 mottok New Zealand-avisen The Christian Challenge Weekly ett dusin forskjellige rapporter om 'engler' som haiket med kristne, og som forkynte at Kristus' tilbakekomst var nært forestående. "Personen som de tok med, sa noe slikt som: "Vet dere at Herren nå kommer tilbake?", og det er det eneste fyren sier," skrev journalisten Brian Finn. "Så forsvinner han mens bilen er i fart." I to artikler i New Truth, en avis fra New Zealand, ble haikeren omtalt blant en rekke andre mulige 'mirakler' som tyder på at Kristus er til stede i verden. Dette fenomenet har ikke vært begrenset til New Zealand. I 1991 i Dallas, USA, plukket to damer opp en haiker som fortalte dem at Kristus var til stede i verden, og forsvant så fra baksetet. Syv lignende historier ble ringt inn til en lokal radiostasjon. Lignende rapporter er blitt publisert i nederlandske, australske og sør-afrikanske aviser.

Sai Baba hindret flystyrt

Et passasjerfly fløy i 1995 over kysten av Sør-Amerika da motoren plutselig sluttet å virke. Piloten fra Venezuela visste at den ene flyvertinnen var en Sai Baba-tilhenger og ropte derfor: "be til Guruen din om at han må redde oss fra en katastrofe!" Ikke før hadde flyvertinnen ropt på Sai Baba, så kom omrisset av ham til syne i skyene utenfor flyet. I mellomtiden begynte motoren igjen å virke. Omrisset av Baba forble i skyene i ca. 20 minutter, og flyvertinnen tok da dette bildet. (Kilder: Sathya Sai Baba Quarterly Magazine, Share International, mai 1997)

Se også spørsmålet - Hva er forbindelsen mellom Maitreya og Sai Baba?