logo

Kom Jesus Kristus til byen?
- fra Kenya Times, onsdag 22.06 - 1988.
Job Mutungi, journalist i Kenya Times, sitt vitnesbyrd:

Ca. 6000 kirkegjengere i Muslim Village, Kawangware, Nairobi, tror at de forrige uke så Jesus Kristus. Det er kanskje vanskelig å tro, men ingenting kan forandre deres overbevisning, da "Jesus" snakket til dem og forsikret dem om at han snart ville vende tilbake. Stedet var Church of Bethlehem hvor Mary Sinaida Akatsa forretter helbredelsesmøter, bønner for de syke, blinde, vanføre, sinnsyke, ufruktbare og andre som møter alle slags personlige problemer. Lørdag 4. juni 1988 ble en stor, skinnende stjerne sett på himmelen. Den var usedvanlig mye sterkere enn vanlige stjerner. Dette var midt på dagen, klokken var ett. Men søndag 11 juni skjedde noe helt spesielt. Kirkegjengere holdt på å synge "Mungu ni Mwema", en populær Swahili-salme, da Mary Akatsa avbrøt. Hun forkynte at Gud hadde snakket til henne og bedt henne forvente et mirakel; en meget viktig gjest ville komme for å gi et svært viktig budskap. Folk forberedte seg på det ukjente, mens andre stirret tomt på henne, med munnen åpen i ærefrykt og forvirring. Fem minutter senere ba hun dem som sang og danset om å stoppe, ettersom det lenge ventede budskapet hadde kommet. "Jesus ! Jesus ! Jesus av Nazareth !" lød den høye hvisken i flokken mens de løftet armene sine i hyllest og underkastelse. Den høye skikkelsen av en barføtt mann, kledd i hvit kjortel og med skjegg, kom til syne fra ut av intet og sto plutselig midt inne i folkemengden. Han gikk langsomt mot den nye kirkebygningen, bort fra teltet. Mary fulgte ham, side ved side. Hun forsøkte å fortelle at 20 vanføre på grunn av dagens velsignelser for noen minutter siden hadde klart å gå igjen, men ingen, unntatt kanskje et par stykker, hørte dette. De var opptatt med å snakke til "Herren. "Jeg så på klokken min, den var 16.15. Stemmen hennes druknet høye jammerrop: "Jesus ! Jesu, Jeeesu! Du har kommet. Velkommen Jesus! Rens oss fra synder. Hjelp oss Jesus !" Mange trodde det var deres siste bønn. Det syntes for dem som om Menneskesønnen endelig hadde oppfylt sitt løfte om å komme tilbake til jorden. I et panisk forsøk på å redde sine sjeler i den ellevte time, knelte de i emosjonelle bønner. En mann som lå ved siden av meg urinerte i buksene sine. Men jeg stirret tilbake på den fremmede på møtet uten å blunke. Fra toppen av hans turban kledde hode, ved føttene hans og nær hele kroppen flimret et underlig, sporadisk lys.

Stemningen

Tilstanden og stemningen blant tilbederne minnet en om de Gammeltestamentlige tider da språkene ble forvirret (Babels tårn, 1.Mosebok kapittel 11). Alle mumlet ett eller annet. Andre lå på marken og gråt helt ukontrollert i tilbedelse og bønn, i total opphøyethet for begivenheten. Mor Akatsa appellerte til ro, men det var vanskelig. Den Hellige ånd hadde steget ned. Ja, den umoralske og kriminelt belastede slummen i Kawangware hadde blitt forvandlet til hellig grunn. Mannen hvisket til Akatsa i omtrent to minutter. Hun informerte så folkemengden om at den fremmede ville tale til dem. På klart Swahili uten noe anstrøk av aksent, forkynte den fremmede at folket i Kenya var velsignet, spesielt dem som hadde samlet seg på dette møtet. Han sa at Mary hadde en viktig oppgave i å forene folk av alle raser og stammer under Guds paraply. "Jeg ber dere innstendig om å holde fast på troen deres, ettersom verden ikke lenger vil være.. Vi nærmer oss tiden for himmelrikets herredømme. Men før det skal jeg komme tilbake og bringe spann av velsignelser for dere alle. Vennligst respekter Mary ettersom hun er en sann representant for det aller høyeste, " sa mannen, og minnet folkemassene om å leve etter Bibelens lære. Idet den fremmede skulle til å gå, forlot to kvinner plassene sine og banet seg fram dit hvor mannen og Mary Akatsa stod. Krypende på knærne nærmet de seg ham, mens tårene strømmet nedover ansiktene deres. "Shetani Rhihswaah !" sa mannen til de to, og de falt til jorden med en dump lyd, idet det gamle hebraiske eds ordet sendte ekko overalt. Ordet ble brukt for 2000 år siden for å drive ut demoner og onde ånder.

Det tok folkemassene nærmere 20 minutter å komme seg igjen etter at mannen hadde forlatt møtet i en bil som tilhørte herr Gurnam Singh, som tilbød seg å kjøre ham. Men det vil nok ta Singh et helt liv å komme seg fra det sjokket han fikk to minutter senere.... Da de nådde bussterminalen for KBS rute nummer 56, ga mannen herr Singh beskjed om å stoppe bilen ettersom han ønsket å stige ut og returnere til himmelen. Da han hadde kommet ut av bilen steg han ikke opp til himmelen, men gikk et lite stykke langs veien og forsvant så ganske enkelt i løse luften. Flere mennesker som var vitne til dette var forbauset over hans mysteriøse forsvinning. Noen få minutter senere kom en bekymret herr Singh, pesende som en kanal-svømmer, tilbake og fortalte om den underlige hendelsen, fulgt av en gruppe mennesker fra buss stasjonen. Mary forsikret folket om at "Jesus" hadde reist til himmelen. Det som forbløffet mange var at Mary, da hun talte til folkemengden under den fremmede mannens tilstedeværelse, hadde sagt at dusk regnet av lys som de hadde opplevd, var for å tilkjennegi tilstedeværelsen av "Jesus." Hun annonserte også at det ville bli et kraftig regnskyll senere for å bekrefte at "Jesus" var tilbake på sin "himmelske trone." Og ganske visst kom regnet. Det var oversvømmelser over hele byen den kvelden, og det kom helt overraskende på folk. Senere var mange motvillige til å forlate det religiøse åstedet og måtte bli overtalt for å gjøre så. Ved Uhuru Park, fortalte pastor Bonnke tusenvis av tilbedere og millioner av TV-seere i en direkte TV- og radiosending at Gud på torsdag hadde informert ham om at de ville oppleve tilstedeværelsen av Jesus og store mirakler på lørdag. Jesus kom virkelig til Nairobi, men til et annet åsted. Det er alltid en lokal fotograf tilstede på Mary Akatsas møter. Han tar bilder av forskjellige episoder og selger dem til kirkegjengere for 10 shs hver. Tidligere, da skinnende stjerner kom til syne midt på dagen over Kawangware, var det bare skyer og blå himmel på bildene han hadde tatt.

Tro

Men denne gangen hadde fotografen, kjent som Francis Kabutu, klart å ta omtrent seks bilder av den fremmede mannen. Det er blitt påstått at dette kan ha vært en bløff. Det er meldinger som hevder at personen som ble sett var en "jinn," eller en mystisk ånd, derfor den påfølgende mystiske forsvinningen. Men Mary Akatsa tilbakeviser denne påstand. "Dette var vår Herre. Han lovet i Bibelen å komme tilbake i forskjellige former.. i alle tilfeller var han født av en kvinne og levde på jorden" sa hun senere. Og de tusenvis som overvar hendelsen er fullstendig enige med henne. Herr Tofias Onyango, en advokat i Nairobi, er for tiden opptatt med å skrive en bok om Mary Akatsas mirakler. Han var på kirkeområdet da "Jesus" kom, men i et rom 100 yards borte fra der hvor hendelsen tok sted, mens han forberedte sitt manuskript. "Så langt er det eneste jeg har vært i stand til å observere en skinnende stjerne i dagslys" sier han, og beklager at han gikk glipp av det "store miraklet."

Mannen i Nairobi
Benjamin Creme kommenterer
; Mannen i Nairobi var Maitreya. Hans utseende var i samsvar med gruppens forventninger, som Jesus Kristus, derfor det skjeggete ansiktet og den bibelske kjortelen. Det `spann` med velsignelser som Maitreya lover å vende tilbake med er en hentydning til Ham Selv som Vannbæreren, symbolet for Vannmannens Tidsalder. Den riktige oversettelse av det ordet Maitreya brukte på Swahili er krukke, ikke spann. De underlige sporadiske lysene som strålte ut fra Maitreyas hode og føtter (som beskrevet av Job Mutungi) blir ofte sett av dem som holder til rundt Maitreya nå.